Hastanemiz Diyabet Okulu 7.Grup Mezunlarını Verdi
01 Ağustos 2018

Diyabet Okulu 7.Grup Mezunlarını Verdi

Beyşehir Devlet Hastanesi’ nde Diyabet Okulu Temmuz  ayı mezunlarını verdi.2015  kurulan  diyabet okulu üç yılda 232 mezun verdi.

IMG3-diyabet.jpg

Hastanemizde 2015 yılından bu yana faaliyet gösteren diyabet okulunda diyabet hemşiresi Serihan Öksüz tarafından eğitimler veriliyor. Sürdürülen  eğitim programında, şeker hastalarına diyabetle ilgili genel bilgiler, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi beslenme, diyabet ile insülin dışında kan şekeri düzenleyen ilaçlar, diyabetin komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite, diyabetle  insülin kullanma, risk gruplar ve diyabet belirtileri  gibi konular anlatılıyor.

Diyabet Okulu proğramı her  ay  altı modülden oluşan eğitim proğramını vermeye devam etmektedir.

Diyabetin getireceği komplikasyonlardan korunabilmesi için hastalara tedavi ve rehberlik hizmeti de verilen okulda, Temmuz ayı mezunlarına düzenlenen törende diplomaları Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Kendir ile Sağlık Hizmetler Bakım Müdürü Gülşen Parlakkaya tarafından verildi.

IMG1-diyabet.jpg

IMG2-diyabet.jpg