Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) Nedir?
Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM), 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlık sorunlarına zamanında uygun ve etkili çözümler üretmek, bireylerin yaşlanma etkilerini ve fonksiyonel bağımsızlıkları korumak, bir başkasına bağımlı olma durumlarını azaltmak, aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla kurulmuştur.
Merkeze kayıtlı olan yaşlı bireylerin, sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması, evinde ve yerinde tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ile desteklenmesi, tıbbi izleminin yapılması, gerektiğinde uzaktan sağlık hizmeti ile muayene ve danışmanlık hizmetinin verilmesi, ihtiyaç duydukları hizmetleri sunan branşlar için hastanedeki randevularının planlanması, hastaneye gelmesi durumunda bireye işlemleri sırasında refakat edilmesi, kendi imkanları ile hastaneye ulaşamayacak durumda olan bireylerin hastaneye naklinin koordine edilmesi amacıyla hastanemizde oluşturulmuş bir birimdir.
Sağlıklı Yaş Alma Merkezine (YAŞAM) Başvuru Nasıl Yapılır?
80 yaş ve üzerinde olan tüm vatandaşlar T.C. kimlik kartı ile birlikte ikamet ettikleri il/ ilçenin devlet hastanesinin bünyesinde açılmış olan Sağlıklı Yaş Alma Merkezine (YAŞAM) başvurarak kayıtlarını oluşturabilirler. Beyşehir Devlet Hastanesi bünyesinde açılmış olan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM), 2023 yılı itibariyle hizmet vermeye başlamıştır. Rutin kan tahlillerine bakılması için YAŞAM polikliniğine ((-1.) katta) uğrayabilirsiniz. Bilgi almak için hafta içi 08:00-12:00 ve 13:30-16:00 saatleri arasında 0332 221 18 29 nolu telefonu arayabilirsiniz. YAŞAM tarafından takip edilen yaşlı bireyin girişimsel tıbbi işlemlere (pansuman, sonda değişimi vb.) ihtiyacı olması halinde ise yaşlı birey, Evde Sağlık Hizmetlerine yönlendirilmektedir. Acil durumlarda 112 Acil Sağlık Hizmetlerine başvurulmalıdır.
Sağlıklı Yaş Alma Merkezine (YAŞAM) kayıt işlemleri tamamlanan yaşlı bireylerin mevcut sağlık durumlarının tespit edilebilmesi amacıyla ilk ev ziyareti için randevusu oluşturulmaktadır. YAŞAM ekibi (Aile hekimliği uzman hekimi, hemşire, psikolog, diyetisyen, sosyal çalışmacı ve fizyoterapist) tarafından değerlendirilen yaşlı birey, ihtiyaç görülmesi halinde ilgili uzman branşlara yönlendirilmektedir.