Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi
08 Ağustos 2024

Hastanemiz 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi yataklı klinikler binasının 2. Katında bulunmaktadır. 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde, prematüre bebeklerin ve yaşamı tehdit eden doğumsal ve edinsel hastalıklara sahip yenidoğan bebeklerin bakım ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Ekibimiz pediatri uzmanları ile birlikte alanında özel eğitim almış hemşirelerden oluşmaktadır. Tecrübeli kadromuz, hayatın henüz başında, kendilerine özgü sorunlarla yüzleşmek zorunda kalan yenidoğanlara ve ailelerine, bu zorlu süreçte, şefkatli, özverili, bebek dostu ve empatik yaklaşım tarzıyla ve yardım ilkesiyle çalışmaktadır.
1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz 4 yataklıdır. 2 adet tünel tipi fototerapi kuvözü ve 1 adet müdahale yatağı bulunmaktadır.

Servisimize yatan bebeklerimizin anneleri ile buluşmaları ve konaklamalarını sağlamak için anne bebek uyum odası bulunmaktadır. Emzirme konusunda sorun yaşayan annelerimiz için emzirme danışmanımız tarafından etkili emzirme eğitimi verilmektedir. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere anne sütü sağma makinemiz bulunmaktadır.