Hastanemizde Hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı
15 Mart 2022

Hastanemizde Hekimlerimizin 14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Başhekim Yardımcımız Dr. Kutay GÜVEN eşliğinde, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen PARLAKKAYA, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Aydın GÜR ve beraberindeki Kızılay yetkilileri hekimlerimizi polikliniklerde ziyaret edip çiçek takdim ettiler. Hastanemiz konferans salonunda biraraya gelen hekimlerimizle Tıp Bayramı pastası kesilip, Tıp Bayramı tarihçesi ile ilgili sinevizyon gösterisi izlendi.

14 Mart 1827’de  ilk cerrahhanenin, Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da Tıbbiye  3. sınıf öğrencisi  Hikmet BORAN’ın önderliğinde tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve ilk Tıp Bayramı kutlamasını orada yapılmıştır. Tıp bayramı tıbbiyelilerin yurt savunma hareketinin de sembolüdür.

14mk2.jpeg

14mk4.jpeg