Hastanemizde Afet Farkındalık Eğitimleri, Yangın ve Deprem Tatbikatları Gerçekleştirildi
06 Eylül 2022

afett2.jpg

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından "2022 Afet Tatbikat Yılı" kapsamında hastanemizde yangın ve deprem tatbikatları gerçekleştirildi. AFAD eğitmenleri tarafından verilen “Afet farkındalık eğitimi ve yangın farkındalık eğitimi’’ sonrasında ‘’Deprem anı uygulamalı yangın tahliye ve yangın tatbikatı’’ uygulamaları gerçekleştirildi.

Tatbikat sonrası, Başhekim Yardımcımız Dr. Kutay GÜVEN AFAD görevlilerine hastanemize katkılarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilen 2021 yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması, toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte çalışma becerilerinin geliştirilmesi ve olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak ilan edilmiştir.