Hastanemizden Uzman İsimler Üniversite Öğrencileri ile Konferansta Buluştu
09 Kasım 2022

‘‘3 - 9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası’’ ve ‘‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’’ kapsamında Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat İşletme Fakültesinde üniversite öğrencilerine ‘‘Diyabet ve Organ Bağışı’’ konulu konferans düzenlendi.

Moderasyonu hastanemiz Başhekim Yardımcısı Dr. Kutay GÜVEN tarafından yapılan konferans, Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülsüm BAŞTUĞ’un konuşmaları ile başladı.

Konferansta Diyabet Eğitim Komitesi Hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burçin ÖZKART, Yoğun Bakım Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Türkan BAHADIR, Organ Bağışı Birim Sorumlu Hemşiresi Rukiye YILMAZ ve Diyabet ve Nütrisyon Sorumlu Hemşiresi Serihan ÖKSÜZ birbirinden değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.  Hastanemiz davetine icabet eden, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim BAHADIR ‘‘Dinde Organ ve Doku Bağışı’’ konulu sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Konferans bitiminde üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen soru - cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Gülsüm BAŞTUĞ ve üniversite öğretim görevlileri tarafından hastanemiz çalışanlarına teşekkür belgeleri takdim edildi.